Сирийски и руски войници поеха контрол над военни бази, изоставени от САЩ

DenNews.bg
16.10.2019
размер на текста:

 Сирийски и руски войници поеха контрол над военни бази в Североизточна Сирия, изоставени от американските сили, съобщи руската държавна телевизия, цитирана от "Ройтерс". 

Руската телевизия Россия 24 показа първи кадри с руски и сирийски сили, заемащи позиции в и около северния град Манбидж. Телевизията показа руски бронирани машини да патрулират в града. Вчера Москва обяви, че ще разположи свои сили в района.

 

 Новинарският канал RT също публикува кадри, на които американски и сирийски конвои се разминават на пътя между Манбидж и град Кобани на сирийско-турската граница.

Русия обяви вчера, че руска военна полиция ще патрулира в района след изтеглянето на силите от коалицията, водена от САЩ.

Сирийските сили се придвижват в няколко района, контролирани от кюрдите, като част от споразумение за защита на региона от нападение на турските сили.

Във вторник Министерството на отбраната на Русия заяви, че сирийските сили са поели контрол над повече от 1000 квадратни километра територия в региона на Манбидж.

 

Най-четено

Темите от "Свят"

Етикети