Дете пострада при инцидент в частна занималня

DenNews.bg
10.10.2019
размер на текста:

2-годишно дете е пострадало при падане от двуетажно легло в столична частна занималня, оказала се без никакви регистрации.
Сигналът е от майката на пострадалото дете, съобщава Нова тв. Проверка показва, че частната занималня няма регистрация нито в Министерство на образованието, нито Министерство на здравеопазването, нито в Столична община.
От здравното министерство направиха проверка, а днес се очаква да станат ясни резултатите от нея.
"На 16-ти септември към 13 часа ми се обадиха от яслата, че са извикали линейка, защото детето ми е паднало от необезопасено двуетажно легло. Тъй като работя наблизо, отидох веднага. Не беше ясно линейката кога ще дойде, затова извикахме такси и с него стигнахме до "Пирогов", разказа Мария Попова, майка на пострадалото дете.
"Детето има 5-6 шева на главата, имаше огромна синина на челото и рана на крака. Имаше съмнения дали не е засегнат и черепа. Слава Богу, всичко е наред, бяха засегнати само меките тъкани", каза още тя.
По думите й леглото не е било обезопасено. "Най-вероятно заради суматохата от това, че има прекалено много деца, от персонала са пропуснали, че тя сама се е качила на леглото", коментира още майката.

 

Най-четено

Темите от "Страна"

Етикети