Нужни са 11 000 лв. за лечението на отец Димитър, има счупени прешлени след падането от камбанария в Сапарева баня

DenNews.bg
01.10.2019
размер на текста:

Архиерейският наместник отец Георги Паликарски

Отец Димитър Филибев, който пострада при падане от камбанарията на параклиса „Св. Богородица“ в Сапарева баня има счупени прешлени.
„За щастие, не е парализиран. Видях го в болницата. Може да мърда ръце и крака, но търпи големи болки. Има счупени прешлени и лекарите в „Пирогов“ казват, че отец Димитър трябва да бъде опериран, нужни са 11 000 лв. за импланти“, каза за DenNews.bg архиерейският наместник на Дупнишка духовна околия отец Георги Паликарски.
Първоначално се знаеше само, че свещеникът на Сапарева баня е със счупена ръка. По-късно е установено, че травмите му са по-тежки.
„Отец Димитър е много енергичен, много деен и това сега му е изиграло лоша шега. Искал е да приключи бързо с боядисването на камбанарията, защото се очаква да дойдат валежи. Желанието и енергията в случая са го подвели. С него е бил човекът с вишката. Той е се е обадил за линейка. Моля се на Бога да закриля отец Димитър. Отправям молба и към всички жители на Дупшнишка духовна околия да помогнат за набиране на средствата, защото тази сума е непосилна за семейството на отец Димитър. Всеки желаещ може да остави дарение във всеки от храмовете в околията, като посочи, че тези средства са за лечението на отец Димитър. Може да помогнете и с превод по банковата сметка на Архиерейското наместничество, като също трябва да се посочи, че е за лечението на отец Димитър Филибев“, обясни още отец Паликарски.
„Вярвам, че ще се оправи. Вярвам, че ще продължи да е свещеник“, каза още той.

Сметката на Архиерейско наместничество-Дупница е:

BG 42 STSA 93 00000 66 79 142
Банка ДСК

Трябва да посочите, че сумата е за лечението на отец Димитър Филибев.

Отец Паликарски обмисля да бъдат поставени и кутии за дарения, но дотогава дарения може да се правят към свещениците или храмовите служители в действащите храмове в Дупнишка духовна околия.

 

 

Най-четено

Темите от "Дупница"

Етикети