Граждани се самоорганизираха в патрули за охрана на Спешния център в Горна Оряховица

DenNews.bg
28.01.2019
размер на текста:

Граждани се самоорганизираха в патрули за охрана на медиците от Спешния център в Горна Оряховица, след като заради нападения в последните седмици лекари и сестри започнаха да подават оставки, съобщава БНР.
Патрулите са с цел подкрепа на медиците и предотвратяване на агресия срещу тях.
Напрежението ескалира в последната седмица, а филиалът е единственият в страната, където граждани се организираха, за да помагат в охраната на спешните медици, отбелязва радиото и допълва, че нощното дежурство с първия граждански патрул в Спешния център в Горна Оряховица мина сравнително спокойно.
Организаторите на патрулите искат да покажат на здравните власти, че в спешните центрове в страната има проблеми с агресията над лекари и сестри.
Медиците от своя страна споделят, че се чувстват по-спокойни с гражданските патрули, но те настояват за среща със здравния министър Кирил Ананиев и искат ефективни мерки за защита срещу агресията.
Близо половината от спешните медици вече подадоха едномесечни предизвестия за напускане, което поставя под риск медицинското обслужване на 80 000 жители от няколко общини.

Най-четено

Темите от "Страна"

Етикети