Водолази откриха тялото на детето, пропаднало в замръзнал водоем

DenNews.bg
23.01.2019
размер на текста:

Водолази откриха тялото на 15-годишното момче, което потъна вчера във водоем между две пловдивски села, след като решило да се разходи по замръзналата повърхност на микроязовира, съобщи trafficnews.bg.
Фаталният инцидент между селата Марково и Първенец станал в късния следобед вчера. Днес стана ясно, че момчето искало да си направи интересно селфи върху заледения водоем. Ледът обаче се пропукал и то потънало във водата. Детето било с двама свои приятели - момче и момиче. Когато приятелят им паднал в ледените води, те първо се обадили на бабата на момчето. Тя пък се свързала с дядото, който отишъл на място и опитал сам да измъкне тийнейджъра.
"Видяхме в лявата част, в устието на язовира дупка с размер около 3 кв.м. Малко по-късно се появиха деца, които са били заедно с детето, което е потънало и обясниха, че били дошли да се разходят и решили да си правят селфита на леда. Влизайки, момчето ги е подканило да влязат, показвайки им, че ледът е здрав. В този момент подскачайки ледът се е пропукал и той е потънал", разказа тази сутрин пред Нова телевизия кметът на Марково Пламен Кабаков.
Според свидетели момчето поне 20-ина минути се борило да плува и да се измъкне, но не успяло. "Децата са сигнализирали за жалост не на 112, а са се обадили първо на баба си. Бабата е информирала нейния съпруг, който е дошъл и е направил опит да извади детето. След това са се обадили на 112", поясни кметът.
Сигналът за инцидента е подаден към 17.00 ч. на тел. 112. Незабавно са се отзовали полицейски екип от Пловдив и техника от пожарната.
Кметът на село Марково Пламен Кабаков обясни, че водоемът е напоителен, с площ около 15 декара и 7 м дълбок. Намира се в усойна местност и ледената му покривка е около 4-5 см, но поради затоплянето на времето явно е изтъняла на места.

Най-четено

Темите от "Страна"

Етикети