4 г. затвор за полицай, накарал с бой бобовдолец да се откаже от жалба за незаконен строеж

DenNews.bg
15.01.2019
размер на текста:

Бивш граничен полицай и негов помагач бяха признати за виновни за нанесен побой над жител на бобовдослото село Новоселяне и оказана принуда. Пострадалият е бит и заплашван, за да оттегли против волята си жалба срещу незаконен строеж в свой имот.
В обвинителния акт на Районна прокуратура-Дупница е записано, че през месец ноември 2016 г. в село Новоселяне, А.Р.Г. в съучастие като извършител с Н.Р.Г. са принудили пострадалият да се откаже и да оттегли своя жалба до кмета на Община Бобов дол за извършено незаконно строителство в притежаван от него имот. За да бъде принуден да оттегли жалбата си пострадалият е бит-нанасяни са му удари с юмруци в главата, като деянието е извършено от лице от състава на Министерство на вътрешните работи. Към момента на деянието А.Р.Г. е бил полицай в сектор „Летищна сигурност – Аерогара София“ от Гранично полицейско управление – София към Регионална дирекция „Гранична полиция“ – Аерогари при Главна дирекция „Гранична полиция“ – МВР. В момента подсъдимия е безработен.
По обвинението за оказана принуда на граничния полицай е наложена присъда лишаване от свобода за срок от 4 години.
По обвинението на нанесена средна телесна повреда на пострадалия- контузия на ляво око, довела до трайно отслабване на зрението на А. Р. Г. е наложено наказание лишаване от свобода за срок от 1 година и 6 месеца.

Районен съд-Дупница определи на подсъдимия да бъде наложено едно общо наказание, а именно по-тежкото- 4 г. затвор, която присъда той трябва да изтърпи при първоначален общ режим.

 

Подсъдимият Н.Р.Г. също бе признат за виновен по повдигнатите две обвинения, като за оказаната принуда му е наложена условна присъда от 1 година и 3 месеца с 3-годишен изпитателен срок, а за нанесения побой – условна присъда от 1 година и 6 месеца с 3-годишен изпитателен срок.
Районен съд определи на Н.Р.Г. да бъде наложено едно наказание, а именно по-тежкото от двете – 1 г. и 6 месеца с 3-годишен изпитателен срок.
Двамата подсъдими трябва да заплатят 590 лв. разноски за досъдебното и съдебното производства.
Присъдата може да бъде обжалвана пред Окръжен съд-Кюстендил.

 

Най-четено

Темите от "Дупница"

Етикети