Задържаха рецидивист, ограбвал и изнасилвал жени край Слънчев бряг

DenNews.bg
07.09.2018
размер на текста:

 Бургаската полиция задържа 43-годишен мъж за 11 тежки престъпления, включително отвличания, изнасилвания и грабежи. Престъпленията са извършени с изключителен цинизъм и жестокост, съобщава БНР.

Николай Паскалев от София е задържан в обитавана от него къща в село Приселци, като при него е намерена една от отвлечените жени.

Другите две престъпления е извършил в гориста местност до Слънчев бряг. "Пострадалите са млади жени, като те се определят като занимаващи се с проституция", коментира апелативният прокурор Любомир Петров.

43-годишният, отвличал и малтретирал жените е и бивш затворник, съобщава БТВ. "Освен, че им е снимал картите, е изкарвал СИМ картите от телефоните и ги е хвърлял, изкарвал е батерията, за да не могат да се обадят. Изрично ги е предупреждавал да не сигнализират в полицията, защото знае къде са, знае кои са, може да им отмъсти", обяснява директорът на ОДМВР-Бургас Калоян Калоянов.

Издирват и втори заподозрян по случая, участвал в първите две отвличания, изнасилвания и грабежи на пари и накити от жените. Пострадалите са го разпознали и са дали показания, а престъпленията са извършени през юни, юли и август.

Най-четено

Темите от "Страна"

Етикети