Дете е с опасност за живота, след като било затиснато от футболна врата

DenNews.bg
28.09.2018
размер на текста:

13-годишно дете е с опасност за живота, след като е било затиснато от футболна врата на игрище в Пазарджик.
Момчето е прието в изключително тежко състояние в интензивното отделение на Областната болница в Пазарджик. Инцидентът е станал още в почивните дни, но до момента от ресорните институции не е изнесена никаква информация.
Детето е пострадало на спортно игрище, намиращо се близо до бул. "Мария Луиза" в града. Не е известно как се е стигнало до злополучното падане на тежката врата. Дали е предизвикано от неразумно поведение на децата или е имало пропуски при поставянето й, тепърва ще се уточнява.
Този инцидент стана причина за започналите масови проверки на спортни и детски площадки, разпоредени лично от шефа на Областната дирекция на МВР Йордан Рогачев.
Вече няколко дни пострадалото момче е в безсъзнание, на командно дишане. Опасността за живота му не е отминала, лекарите продължават да се борят за живота му.
Детето е с тежка черепно-мозъчна травма, множество кръвоизливи, друга тежка травма на гръдния кош и белия дроб, съобщават от Областната болница. От направените консултации със специалисти е станало ясно, че не може да се приложи оперативно лечение. Единствено може да се чака момчето само да се възстанови. Източник: Дарик

 

Най-четено

Темите от "Страна"

Етикети