Стабилно е състоянието на полицая, прострелян от психично болен мъж

DenNews.bg
19.09.2018
размер на текста:

Простреляният полицай остава в „Пирогов” в стабилно състояние. Предстоят му операции.
34-годишният Георги Йовчев от Трето РПУ бе прострелян в главата по време на изпълнение на служебния си дълг вчера. Той се явил на адрес по сигнал на жена, заради буйстващия й син, който имал нужда от помощ. На мястото на инцидента, младежът се опитал да простреля майка си, но улучил полицая.
Стрелецът веднага е задържан от колеги на пострадалия. 21-годишният Христо Бръзицов е бил с психично заболяване, което се отключило след раздялата с приятелката му. Експертиза ще трябва да каже каква е диагнозата му, тъй като досега младежът не е освидетелстван.
Днес пред Нова телевизия колега на простреляния полицая сподели, че Министерството на здравеопазването трябва да подобри работата си и да вземе по-сериозни мерки за подобни хора. "Проблемът не е само на МВР", коментира Илия Кузманов, зам.-председател на УС на Синдикалната федерация на служителите на МВР. „Много трудно се прави преценка в такава ситуация. Това е най-високата цена, която един служител на МВР може да плати при работата си. Такива случаи не са рядкост. За съжаление не можем да се справим сами, а и не би трябвало това да е проблем на Вътрешното министерство”, допълни той.
По думите му трябва сериозно да бъде повдигнат въпросът за оборудването на полицаите. Падат се по не повече от една бронжилетка на 4-5 служители, което не гарантира безопасността им по време на работа”.

Кузманов заяви още, че и режимът за купуване на газово оръжие е много либерален. За да си купи човек подобно оръжие не е нужно разрешение, а само уведомление.

Най-четено

Темите от "Страна"

Етикети