Арестуваха 69-годишен, затворил над 60 кг канабис в буркани

DenNews.bg
17.09.2018
размер на текста:

Нива с канабис са ожънали кюстендилски полицаи в края на миналата седмица в с. Четирци, община Невестино. Установен е ползвателят на нивата, която била съоръжена с напоителна система за отглеждане на канабиса. Отглежданите растения в нивата са с размери от 80 сантиментра до 290. При последвалите процесуално-следствени действия в къщата му в селото са открити и иззети буркани със суха листна маса – 61.500 кг. Изкоренените стръкове са с общо тегло 43 кг. Видът на наркотика е установен с полеви наркотест. 69-годишният производител на канабиса, който живее в столицата, е задържан за 72 часа в ареста на РУ Кюстендил, предстои да му бъде поискана мярка за неотклонение.
До разкриването на наркопроизводството и данни за разпространение на наркотични вещества се стигнало след период на наблюдение от служителите на Полицейския участък в Невестино. По случая е започнато досъдебно производство, уведомен е дежурен прокурор.

 

В края на миналата седмица е задържан от кюстендилски полицаи 22-годишен мъж за незаконно притежание на оръжие и наркотични вещества. Служителите извършили проверката вна площада в кюстендилския квартал „Изток“. У 22-годишния мъж са открити 6 опаковки канабис и пистолет „Екол“ с 12 патрона. Видът на наркотичното вещество е установен с полеви наркотест. По случая е започнато досъдебно производство в РУ Кюстендил, уведомен е дежурен прокурор.

 

Най-четено

Темите от "Страна"

Етикети