Пореден провал на конкурса за болничен шеф в Дупница, комисията не хареса и д-р Кметски

DenNews.bg
14.09.2018
размер на текста:

Пореден провал на конкурса за избор на управител на общинската болница в Дупница, след като комисията по избор не одобри представената от д-р Михаил Кметски програма за управление. Бившият началник на Регионалните здравни инспекции в Кюстендил и Благоевград бе единствен кандидат за поста.
Д-р Кметски не бе допуснат до финалния трети етап – събеседване, тъй като на предоставената от него програма за развитието и дейността на лечебното заведение за 3-годишен период получи оценка 4. Той трябваше да получи оценка минимум 4,50, за да бъде допуснат до третия финален етап-събеседване.
Председателят на изпитната комисия д-р Златко Величков, директор на Регионална здравна инспекция-Кюстендил, обясни, че концепцията на д-р Кметски за развитието и дейността на лечебното заведение е съдържала, „само добри пожелания, без конкретика”, което е мотивът за ниската оценка.
В изпитната комисия, определена от Общински съвет-Дупница, влизаха общинските съветници Пламен Соколов, Георги Георгиев и Станислав Павлов, юристът от община Дупница Мария Пилева и д-р Златко Величков.
Предстои Общински съвет да насрочи нов конкурс.
Припомняме, че на последния конкурс за избор на управител през януари т.г. не се яви нито един кандидат.
Преди това бяха проведени два последователни конкурса, които също завършиха без избор на управител, заради слабото представяне на кандидатите.
В момента болницата се управлява от прокурист Мария Иванова.

Най-четено

Темите от "Дупница"

Етикети