Телефонен измамник заплаши мъж с рязане на пръсти, взе му 27 000 лв.

DenNews.bg
12.09.2018
размер на текста:

 Мошеник приложи кървав сценарий и успя да измъкне 27 000 лева от възрастен мъж в Елхово, след това обаче беше задържан, съобщи NOVA.
Измамникът, който вероятно има и съучастници, първоначално се представил за служител на Криминална полиция и обяснил на пенсионера, че около дома му се навъртат престъпници, които отрязали по-рано пръстите на жена.
„Мнимият полицай се обадил на възрастния мъж и предупредил, че трябва да събере пари и накити колкото се може повече, защото колкото повече са средствата, толкова повече ще лежи въпросният престъпник. След това пенсионерът получил ново обаждане със закани, че ще го пребият, че ще му отрежат пръстите, защото това се е случило и с други хора. Изплашен от казаното, възрастният човек укрил тези пари и накити в близост до дома си. Появил се е ало измамникът с автомобил, за да вземе парите Това е било документирано от камера на заведение. Собственикът на заведението е алармирал полицията за видяното на камерата. Така впоследствие е разкрита тази ало измама“, обясни говорителят на Апелативната прокуратура в Бургас Йовита Григорова.
Мъжът вече е задържан и му е повдигнато обвинение. Той признал, че е участвал и в други осем телефонни измами, извършени на територията на община Елхово в периода от април до септември.

Григорова обясни, че наказанието за това умишлено престъпление е от една до осем години лишаване от свобода.

Полицията работи и по версията, че задържаният има и съучастници по случая с измамения пенсионер.

Най-четено

Темите от "Страна"

Етикети