Няма данни за пострадали в Индонезия българи

DenNews.bg
06.08.2018
размер на текста:

Няма данни за пострадали българи при земетресението на остров Ломбок, Индонезия, съобщиха от пресцентъра на Министерството на външните работи.
По информация на посолството в Индонезия няма данни за пострадали български граждани при земетресението с магнитуд от 7-ма степен по скалата на Рихтер, което разтърси вчера индонезийския туристически остров Ломбок.
Главният град на острова Матарам е силно засегнат вследствие на труса. Земетресението е било усетено и на съседния остров Бали.
Според информацията на посолството на остров Ломбок има трима български граждани, които към момента излежават присъда в местен затвор и не са били засегнати от земетресението.
Дипломатическата ни мисия в Индонезия е в постоянен контакт с местните власти и следи развитието на обстановката.

Български граждани, които желаят да получат актуална информация или да подадат сигнал за техни близки, могат да го направят на дежурния телефон за спешни случаи на посолството : +62 811 932200.

По последни данни на властите на Индонезия броят на загиналите достигна 91 души. 209 души са пострадали тежко при природното бедствие. Всички загинали са граждани на Индонезия. Най-много са жертвите в Северен Ломбок, близо до епицентъра на труса, където са загинали 72 души, а 63 са пострадали. Повечето са загинали при срутване на сгради, а някои от удар, вследствие на шока.
3000 жилища са с разрушени. Много хора са останали без дом. Около 1000 туристи са евакуирани.

 

Най-четено

Темите от "Свят"

Етикети