Шестима са арестувани за нападението с дронове срещу Мадуро

DenNews.bg
06.08.2018
размер на текста:

Най-малко шестима души, всички журналисти, са задържани за вчерашния опит за покушение срещу венецуелския президент Николас Мадуро, предаде "Дойче веле". Вътрешният министър Нестор Реверол "обеща" още арести в близките часове. На всички задържани ще бъдат повдигнати обвинения за тероризъм. Не са дадени обаче обяснения какви доказателства имат властите, че точно тези хора са замесени в нападението.
Припомняме, че Каракас обвини Колумбия за дрон атаката, при която Мадуро оцеля. Колумбийските власти обаче отрекоха всякаква връзка със случилото се. САЩ, които са в обтегнати отношения с Венецуела, също отричат да са замесени.
Русия, Иран, Сирия и Боливия вече осъдиха в изявления атаката.
На кадрите от парада се вижда как докато Мадуро произнася реч, официалните лица гледат нагоре, военните долу се разбягват, а след това телевизионното предаване рязко прекъсва.
Скоро след покушението Мадуро излезе с обръщение, в което увери, че се чувства добре. Той заяви, че е станал обект на заговор, организиран от негови врагове вътре в страната, както и от съседна Колумбия. Президентът на Венецуела допълни, че някои от заподозрените живеят във Флорида и че се надява правителството на Доналд Тръмп да има готовност "да се бори срещу терористичните групировки".
При нападението няма жертви, но седем войници са били ранени.
Неизвестната до момента групировка "Войници в тениски" пое отговорност за нападението.

Най-четено

Темите от "Свят"

Етикети