Наш шофьор е арестуван в Италия за двойно убийство на пътя

DenNews.bg
30.08.2018
размер на текста:

59-годишен български шофьор на ТИР, прегазил 33-годишен мъж и 10-годишния му син на магистралата между Орвието и Фабро в Италия, е арестуван и най-вероятно ще бъде обвинен в двойно убийство.
Катастрофата е станала във вторник. В леката кола, ударена от българския камион, пътувало италианско семейство - баща, майка и син. Те били от село Кайаца до Казерта, област Кампания, и отивали в Генуа за медицински преглед на детето.
Съпругата на убития италианец успяла да излезе от смачканата кола и да се спаси, Това обаче станало след намесата на пожарникар, пристигнал на мястото на катастрофата. Самият той е леко ранен. 35-годишната жена е ранена и е откарана в болницата на Орвието.
Колата с италианското семейство била влачена няколко метра от българския ТИР, след което той се ударил в металното преградно заграждение на магистралата.
Предполага се, че тирът се подпалил заради искрите след удара в металните ограждения. При удара пострадали и резервоарите на двете коли, след което камионът се запалил и се преобърнал, повличайки колата.
Труповете на бащата и детето са напълно овъглени при пожара.
Българинът пътувал в камиона със съпругата си. И двамата са леко ранени. Той е арестуван за двойно убийство. Не е употребил нито алкохол, нито наркотици, според резултатите от тестовете.
Не се съобщава името на българина. Камионът му пренасял паста за сметка на чужда фирма.

 

Най-четено

Темите от "Свят"

Етикети