Фалшива новина доведе до убийство и масови безредици в Германия

DenNews.bg
27.08.2018
размер на текста:

 Германското правителство осъди остро нападенията над чужденци в източно-германския град Кемниц. Там вчера 800 души, сред които предимно крайно десни и футболни хулигани, се събраха на протест срещу криминалната престъпност, предизвикана от чужденци. Клипове в социалните мрежи показват как тълпата целенасочено атакува минувачи, които изглеждат с различен произход. Причината за създалото се напрежение е гибелта на германец, след стълкновения, предизвикани от фалшива новина за сексуални посегателства от чужденци.

В центъра на Кемниц в нощта срещу неделя с нож смъртосно е прободен 35-годишен мъж. Две други лица са били ранени. Имало е и арести.

От загриженост за сигурността местните власти предсрочно са прекратили празника на града в неделя. Тогава чрез интернет стотици радикали и футболни хулигани се организирали за траурен марш. Те са провокирали и атакували полицаи с бутилки.

Силите на реда предупреждават обществеността чрез социалните мрежи да не вярват на спекулации и инсинуации. Депутат в Бундестага от дясно-радикалната партия "Алтернатива за Германия" похвали демонстрантите в интернет.

 

Най-четено

Темите от "Свят"

Етикети