„Стройкомерс“ единствен кандидат да строи нова детска градина в жк „Бистрица“

DenNews
22.08.2018
размер на текста:

„Стройкомерс“ ЕООД най-вероятно ще е изпълнител на строежа на нова детска градина в жк „Бистрица“, тъй като е единствен кандидат по обществената поръчка на стойност 838 000 лв. без ДДС.
„Стройкомерс“ е кандидат и за изпълнител на строежа на нов физкултурен салон на ОУ „Неофит Рилски“, но там има конкурент в лицето на софийската фирма "Стандарт Строй 2003“ ЕООД.
Ценовите оферти бяха отворени днес от комисия с председател зам.- кмета на Дупница Крум Милев.
Обществената поръчка за нова детска градина за 100 деца в най-големия жилищен квартал в Дупница включва проектиране, строителство и цялостно обзавеждане. Припомняме, че прогнозната стойност за строителството на физкултурният салон на кварталното училище е 207 250 лева без ДДС. Срокът за реализация и за двата обекта е по 240 дни.

Предложената от „Стройкомерс“ цена за строителството на забавачката е с 3 352 лв. под прогнозната стройност или 834 648 лв. без ДДС. Предложената от фирмата цена за строежа на физкултурния салон е 206 214 лв., а офертата на софийската фирма е за 205 000 лева без ДДС.
Победителите се определят на база техническо предложение и цена. Договорите с изпълнителите ще бъдат подписани от кмета Методи Чимев в срок.
Припомняме, че детската градина ще бъде изградена в района на голямата поляна при последната спирка в жк „Бистрица“. Изграждането на нов физкултурен салон в ОУ "Неофит Рилски" се налага, тъй като съоръжението не функционира от 20 г. и е опасно. Сегашният салон ще бъде съборен и на неговото място ще бъде изградено новото съоръжение.

 

Най-четено

Темите от "Дупница"

Етикети