Освободиха конгресмена, похитена на магистрала в Мексико

DenNews
17.08.2018
размер на текста:

Избраната за конгресмен Норма Асусена Родригес, която беше отвлечена след стрелба и каскади по магистрала в Мексико, се е прибрала в дома си. Това съобщи губернаторът на региона Мигел Анхел Юнес. По неговите думи Родригес вече е при със семейството си, състоянието ѝ било добро. Не стават ясни детайли нито за това кои са похитителите, нито как е била освободена. Води се разследване.
Родригес беше избрана на първи юли да представи източния щат Веракус в долната камара на депутатите в мексиканския конгрес и предстои да положи клетва на 1 септември.
Щатът, който тя ще представлява е един е прочут с ширещи се насилие и престъпност.
Припомняме, че Родригес бе отвлечена докато пътувала по магистралата в Идалго. Двама нападатели стреляли по колата ѝ и убили шофьора, след което колата се е обърнала.
Това отвличане идва почти месец, след като кметът на град Наупан - Генаро Негрете Урбано, беше отвлечен и след това убит в същия район. Тялото на Негрете беше намерено по-рано този месец. Поне 48 кандидат депутати бяха убити по време на предизборната кампания тази година. Най-висок е броят на убитите в Гереро, където жертвите са 14.

 

Най-четено

Темите от "Свят"

Етикети