Шофьорите със застраховки в "Олимпик" незабавно да сключат нови, съветват от КФН

DenNews.bg
17.08.2018
размер на текста:

 Днес е последният ден, в който ще важат полиците на фалиралата кипърска застрахователна компания "Олимпик", предупреждават от Комисията за финансов надзор. От КАТ съобщиха, че за няколко дни няма да глобяват шофьори със застраховки от компанията. От КФН обаче съветват хората незабавно да сключат нови застраховки "Гражданска отговорност," защото ако предизвикат катастрофа след 18 август, ще трябва да изплащат сами нанесените щети.В момента 197 551 са действащите полици на фалиралата кипърска компания "Олимпик". Повече от половината от тях са с плащане на тримесечни вноски.

От Комисията за финансов надзор съветват хората веднага да прекратят плащанията си към фалиралия застраховател, за да ограничат загубите си. Кипърската фирма дължи обезщетение на всички за оставащия срок на застраховката след 17 август. За целта клиентите на "Олимпик" трябва да подадат заявление във фирмата, която все още има работещ клон у нас. Хората също така не трябва да се притесняват за изплащането на застраховки при настъпване на произшествие до 17 август включително. То ще се поема от българския гаранционен фонд. От КФН също така обръщат внимание, че отговорност за невалидните след 18, петък, полици носи единствено фалиралата компания, а не новия застраховател.

Ето защо от КФН още веднъж напомнят, че "Гражданската отговорност" е задължителна и ако шофьорите не я притежават, самите те ще носят отговорност за щетите при катастрофа.

Най-четено

Темите от "Дупница"

Етикети