Мъж и жена отиват на съд за трафик и сексуална експлоатация

DenNews.bg
01.08.2018
размер на текста:

Мъж и жена застават на подсъдимата скамейка по обвинение за трафик и сексуална експлоатация на жени, набирани у нас за работа в Кипър.
В обвинителния кат на Районна прокуратура – Благоевград записано, че подсъдимата Е.Д. през различни периоди от 2009 г. до 2017 г. набирала и убеждавала различни жени да извършват сексуални услуги срещу заплащане. Тя ги настанявала в ангажираните от нея жилища в градовете Лимасол и Ларнака в Република Кипър с цел да бъдат използвани за развратни действия. За предоставяните от тях сексуални услуги Е.Д. обещавала, давала и получавала облаги. Тя предлагала и давала на проституиращите жени част от сумите, осигурявала помещения, грижи, обезпечавала с камери и физическа охрана, а също така намирала клиенти.
В отделни случаи обвиняемата транспортирала от Благоевград до София и превела през границата - ГКПП Аерогара София – Летище Ларнака, няколко жени с цел да бъдат използвани за проституция в Кипър.
Част от престъпните деяния Е.Д. извършила сама, а други в съучастие с И.М. – другият обвиняем по делото. Той също набирал жени за развратни действия срещу заплащане, както в България, така и в Кипър, транспортирал ги, превеждал през границата и настанявал в различни хотели и квартири. За целта той упражнявал принуда чрез употреба на физическо насилие, закани и заплахи.
Обвиняемата Е.Д. е била задържана на 27.11.2017 г. в София по време на съвместна операция, провеждана от създадения в Хага, чрез Евроджъст, международен екип за разследване. Тогава нейният съучастник – И.М., успял да напусне пределите на страната, като заминал за Испания. Четири месеца по-късно, след издадената срещу него Европейска заповед за арест, той e бил заловен в Словения и предаден на разследващите органи у нас.
Предстои делото срещу двамата обвиняеми да продължи в съда.

Най-четено

Темите от "Страна"

Етикети