Открити са още две тела на загинали при пожарите в Гърция

DenNews.bg
31.07.2018
размер на текста:

Броят на загиналите при пожарите в Гърция нарасна до 93-ма души, съобщи полицията, цитирана от АФП.
Пристанищната полиция обяви, че са открили телата на двама души, които са се опитали да избягат от пожарите в морето, възникнали преди седмица в крайбрежни градове до Атина.
Така броят на загиналите от пожарите се увеличи до най-малко 93 души.
Полицията е извадила общо 8 тела от морето заради възникналите на 23 юли пожари, които изпепелиха населени крайбрежни места. Пожарите толкова бързо се разпространиха, че много хора бяха принудени да търсят спасение в морето. Много от тях бяха принудени да изчакат за помощ във водата няколко часа. Първи им помогнаха местни рибари.
Десни и центристки опозиционни партии обвиняват правителството в неадекватни действия и опити да скрият мащаба на загубата на човешки живот по време на бедствието.
Премиерът Алексис Ципрас заяви, че поема "политическа отговорност" за трагедията, но отхвърли обвиненията, че правителството е реагирало неадекватно. Вчера Ципрас посети засегнат от пожарите район и се срещна с местни жители.
Пожарите са унищожили 1 260 хектара. Правителството дава еднократна помощ на оцелелите от 5 800 долара. Роднини на загиналите ще получат по 10 000 евро, а деца, които са изгубили родители, месечно ще получават по 1000 евро.

Най-четено

Темите от "Свят"

Етикети