Франция забрани телефоните в клас със закон

DenNews.bg
31.07.2018
размер на текста:

Френският парламент прие закон за забрана на използване на мобилни телефони и други комуникационни средства в началното и средното училище, който бе внесен от управляващата партия "Република, напред.
Предложението за забрана на мобилни телефони в класната стая бе едно от предизборните обещания на президента Еманюел Макрон.
"Изпълнението на тази инициатива ще се отрази благоприятно на процеса на обучение на учениците, ще позволи да се съсредоточи вниманието им върху учебните предмети и ще създаде благоприятна атмосфера за получаване на знания", заяви министърът на образованието Жан-Мишел Бланкер.
В закона се предвижда пълна забрана на комуникационни средства в началното и средното училище с изключение на случаите, когато смартфоните се използват за образователна цел. Това се отнася не само до учениците, но и до учителите. Правилата може да влязат в сила още през септември.
Според социологически изследвания около 86 процента от децата на възраст от 12 до 17 години във Франция ползват ежедневно смартфони, включително по време на учебните занятия.

Най-четено

Темите от "Свят"

Етикети