Борисов категоричен, че управляващата коалиция е стабилна

DenNews.bg
26.07.2018
размер на текста:

Премиерът Бойко Борисов увери, че управляващата коалиция е достатъчно стабилна и осъзната „и то не заради властта.
Борисов благодари на вицепремиерите си, че са загърбили егото си. Той заяви, че вече нещата са стиковани така че да се избегне бъдещо неразбирателство по отношение на законопроекти най-вече в парламентарните групи.
Борисов бе заедно с вицепремиерите Красимир Каракачанов и Валери Симеонов и съпредседателят на патриотите Волен Сидеров.
Относно недоразуменията и обвиненията в лобизъм по конкретни законопроекти между парламентарните групи от управляващата коалиция министър-председателят Бойко Борисов заяви: "Мога да кажа, че по начина, по който се разбрахме да функционира коалицията - това ще бъде избегнато за в бъдеще, направили сме регулярен график за срещи между парламентарните групи и правителството и мисля, че нямаме спорна тема, която да не можем да решим с необходимия компромис в интерес на обществото. Изяснихме мотивите за спорните текстове, които бяха и как ще действаме по ветото съответно, така че оттук насетне мисля, че няма да се налага да влизаме в такъв обяснителен режим".
"Мога да успокоя колегите от опозицията, че коалицията е достатъчно стабилна, осъзната и то не заради властта, не заради постовете или мястото в парламента, а заради това, че всичко останало би означавало голям хаос", заяви Бойко Борисов.
Той продължи като изтъкна, че на фона на постиженията на правителството междуличностните отношения не са от значение. "Параметрите, по които работи държавата в момента - финансови, икономически и като брутен вътрешен продукт, са най-добрите за всички времена на тази държава, безработицата е рекордно ниска, инвестициите са в индустрията. Всички програми и еврофондове работят", отсече Борисов.

Волен Сидеров коментира във връзка със законодателната дейност, че различията трябва да бъдат разрешавани с консенсус, а тезите и темите да бъдат изчиствани, така че да не пораждат след това напрежение.

Лидерът на "Атака" заяви, че исканията му, поставени в последните дни, са намерили своя отзвук и законовите текстове, по които има забележки ще бъдат изчистени.
"Понякога се налага да има елемент на балансиране - той успя да го приложи този момент и да ни убеди, че балансът е най-важното нещо за всичко", заяви Сидеров във връзка с действията на Борисов за справяне с напрежението в коалицията.

Красимир Каракачанов успокои колегите си депутати от БСП относно притеснението им, че ако падне правителството, ще трябва да работят през август като им пожела "Приятна почивка! Да не се притесняват - правителството е стабилно, мнозинството е стабилно. Спокойно да излизат в почивка, да си правят тена, да събират сили за новия сезон от септември", коментира той.
Както писахме, по-рано днес Сидеров се оплака, че колегата му от НФСБ Валентин Касабов си е позволил да влезе във физически сблъсък с него.

Най-четено

Темите от "Страна"

Етикети