Предупреждение: Очаква се покачване на речните нива!

DenNews.bg
24.07.2018
размер на текста:

 Министерство на околната среда и водите предупреждава, че се очаква повишение на речните нива във връзка с прогнозата на НИМХ - БАН.

Очакват се интензивни валежи с количества 20-40 л/кв.м, на места до 60-80 л/кв.м., гръмотевични бури и локални градушки. Въведено е предупреждение за опасни метеорологични явления в 25 области от страната - за 24 юли и през следващите 3 дни.

В МОСВ припомнят, че всеки ден се анализира постъпващата от НИМХ - БАН прогноза за времето, валежите, предупрежденията за опасни явления и влиянието им върху оттока на реките и язовирите в страната. Информацията се публикува на страницата на министерството и се изпраща на областните управители, Държавната агенция за метрологичен и технически надзор, Главната дирекция "Пожарна безопасност и защита на населението" и на други заинтересовани ведомства с цел предприемане на превантивни действия и мерки.
Наличните завирени обеми в язовирите към 24 юли 2018 г. са 5149,2 млн. м3 и представляват 79,3% от сумата на общите им обеми - без промяна от предходния ден. Според основното им предназначение обемите са както следва:

питейно-битово водоснабдяване - 88,7 % от общия им обем
напояване - 63,6 % от общия им обем
енергетика - 89,7% от общия им обем.

Най-четено

Темите от "Дупница"

Етикети