Прокуратурата поиска 20 години затвор за Ембака

DenNews.bg
02.07.2018
размер на текста:

 
Окръжна прокуратура – Благоевград изготви протест срещу осъдителната присъда на Ембака за умишлено убийство.
Престъпното деяние бе извършено от него около 13:30 ч. на 26.06.2015 г., на новостроящ се обект „магистрала Струма“, ЛОТ-4, в близост до с. Левуново, община Сандански. Чрез нанасяне на удар с камък по главата, подсъдимият умишлено умъртвил Н.Ч. (на 47 години).
На 29.06.2018 г. състав на Благоевградския окръжен съд призна за виновен подсъдимия Емил Първанов и му наложинаказание от дванадесет години „лишаване от свобода“ при първоначален „строг“ режим на изтърпяване, като го оправда по повдигнатото му обвинение, че убийството е било извършено по хулигански подбуди.
Ембака бе осъден и да заплати обезщетения на близките на пострадалия за причинените им неимуществени вреди, ведно със законните лихви.
Прокуратурата счита наложеното на подсъдимия наказание за несправедливо, поради което изготви протест пред Софийския апелативен съд. Посочва се, че престъпното деяние е било извършено от него по хулигански подбуди и се прави искане за изменение на присъдата като се увеличи размера на наказанието до двадесет години „лишаване от свобода“. Протестира се и мярката за неотклонение на Е.П., която въпреки постановената осъдителна присъда остава „подписка“, като съдът е преценил, че не е налице реална опасност той да се укрие.

Най-четено

Темите от "Страна"

Етикети