11-членно семейство от Делхи е открито обесено с вързани ръце и очи

DenNews.bg
02.07.2018
размер на текста:

 Единадесет членове на едно семейство са намерени мъртви в къща в столицата на Индия, Делхи, 10 от тях обесени от тавана, съобщава местната полиция, цитирана от БиБиСи.

70-годишна жена е единствената, намерена на пода. Повечето от мъртвите са намерени с вързани очи и ръце. Според полицията, не е изключено убийство, но са намерени доказателства за "мистични практики" от страна на семейството.

Ръкописни бележки, открити в къщата, посочват "определени духовни и мистични практики", които изглежда имат връзки със смъртта, допълва полицията. Те все още чакат резултатите от аутопсията, разпити на съседи и камерите за видеонаблюдение в района. "Това е текущо разследване и ние не е изключваме нищо", коментира полицай.

Семейството живеело в района Бурари в Делхи повече от 20 години, въпреки че са от Раджастан, управлявали са два магазина на приземния етаж в триетажна сграда.

Телата са открити от съсед, когато отива да купи мляко сутринта. "Когато влязох в магазина, всички врати бяха отворени и телата на всички хора висяха от тавана с вързани ръце", обяснява Гурчаран Синг.

Според информацията към момента, мъртвите са двама братя, техните съпруги и деца, както и възрастната жена. Домашното куче на семейството е намерено жива.

Жителите на района и роднини са шокирани и коментират, че семейството е живяло щастливо и е част от местната общност.

Най-четено

Темите от "Свят"

Етикети