Баба отиде да си вземе пенсията… въоръжена с пистолет

DenNews.bg
10.07.2018
размер на текста:

Възрастна жена отиде са си вземе пенсията… въоръжена с пистолет. Трудноподвижната жена се погрижила сама за безопасността си, след като вчера се оказала на метри от обирджиите, отмъкнали пенсиите от пощата в Световрачене, 3000 лв.
Вчера сутринта баба Иванка е била първа на гишето в пощенския клон, за да вземе пенсията си.
"Бяха трима. Бутнаха задната врата и влязоха. Единият - висок и в средата, носеше пистолет. Онези малките покрай него се мушнаха при касиерката при парите. И после излязоха от същата врата", разказва възрастната жена.
Тя признава, че се е уплашила много, но че и сега не е спокойна - ден по-късно, въпреки че е въоръжена.
"В мен си го нося оръжието. Не смея да го оставя. Имам си разрешително, аз съм си го регистрирала. На вилата като ходя всеки ден е с мене, а вкъщи си го заключвам в касата, децата да не ми го пипат. Вчера не посмях да го използвам, защото тук има стъкла, а касиерката беше паднала долу на земята, след като единият я удари по главата", допълва баба Иванка.
По думите й, досега не й се е налагало да използва пистолета.
Вчера трима маскирани мъже с пистолет, бухалка и кози крак щурмуваха обекта, откраднаха наличните пари и използваха физическа сила срещу касиерките.
„Не мисля, че е редно в дните за пенсии да оставят служителките без човек, който да е тук и да ги пази”, коментира кметицата на Световрачене Светла Николова.
След обира тримата избягали с бял лек автомобил с врачанска регистрация. МВР все още издирва извършителите. Източник: dir.bg

 

Най-четено

Темите от "Страна"

Етикети