Промени в движението заради София прайд и още три шествия утре

DenNews.bg
08.06.2018
размер на текста:

Временна организация на движението ще има утре, 9 юни, в София във връзка с предвидените няколко шествия, едно от които е София прайд 2018 г. Ще има и извънредни мерки за охрана на обществения ред.
Първото шествие на 9 юни, събота, е заявено с начален час 14 часа. Сборният пункт е на площад "Народно събрание". Маршрутът е по булевард "Цар Освободител" до площад "Независимост", по булевардите "Княз Ал. Дондуков", "Княгиня М. Луиза", "Витоша" до НДК, площад "България". Посоченият час на приключване е 16.30 часа.

За времето от 16 до 22 часа е насрочен София прайд, участниците в което ще се събират пред Паметника на Съветската армия - "Княжеска градина".
Шествието ще премине по булевардите "Цар Освободител", "Васил Левски", улица "Ген. осиф Гурко", улица "Г.С.Раковски", булевард "Княз Ал. Дондуков", булевард "Васил Левски", булевард "Цар Освободител" до Паметника на Съветската армия, където мероприятието ще приключи.

От 17 до 20 часа в близост до билетния център пред Национален дворец на културата ще се проведе митинг- събрание.

В 18 часа пред пилоните на НДК ще се събират участници в шествие, които ще се придвижат по столичните булеварди и улици "Патриарх Евтимий", "Граф Игнатиев", "Христо и Евлоги Георгиеви", пред сектор "А" на Национален стадион "Васил Левски", по алеята покрай сектор "Г" на стадиона до езеро "Ариана" в "Борисова градина", където събирането ще приключи.

Преди, по време и след провеждането на всички прояви полицейски служители от СДВР, подпомагани от техни колеги от ГД "Национална полиция", ще бъдат ангажирани в обезпечаването на сигурността, охраната на обществения ред и организацията на движение в града.
На обявените сборни места ще бъдат изградени буферни зони за участниците в обявените събирания.
Съгласно българското законодателство, в обособените зони няма да бъдат допускани лица във видимо нетрезво състояние, маскирани или носещи забранени предмети и вещи като огнестрелно оръжие, пиротехнически изделия, ножове, палки, боксове и други.
При необходимост, по направленията на придвижване на шествията, поетапно ще бъде спирано и възстановявано движението по пътните платна на столичните булеварди.
Взети са всички необходими мерки за недопускане на инциденти и нарушения на обществения ред.
От СДВР призовават случайно преминаващи граждани в района на провежданите прояви, да проявят толерантност и да спазват стриктно указанията на униформените.
 

Най-четено

Темите от "Страна"

Етикети