Бизнесмени от Дупница гневни на ЧЕЗ, спирането на тока за профилактика им нанася загуби

DenNews.bg
07.06.2018
размер на текста:

Бизнесмени от Дупница изразиха недоволството си от плановото спиране на тока за профилактика заради което са им нанесени загуби.
Индустриалната стопанска асоциация, в която влизат производители, търговци и фирми от региона, изпрати отворено писмо до Райко Паскалев, началника на ЧЕЗ, ОЦ Дупница и кмета Методи Чимев.
В писмото бизнесмените изразяват възмущението си срещу времето, в което ЧЕЗ извършва профилактиката на съоръженията. „Недоумяваме как в активната част на деня, в 21 век, е възможно да се спира електрозахранването за планови ремонти и обслужване. В офиса на ИСА-Дупница се получиха многобройни оплаквания от работодатели, които са били принудени да освобождават стотици работници заради липса на електрозахранване и да закъсняват с изпълнението на поръчки. Постъпиха и оплаквания от собственици на ресторанти и заведения за бързо хранене, които освен че не могат да работят , изхвърлят хранителни продукти, защото хладилниците не могат да запазят температурата в горещия ден. Това нямаше да се случи, ако прекъсванията ставаха през нощта. За ваша информация на сайта на ЧЕЗ е записано, цитирам: „В периода на проверка на съоръженията се налага извършване на кратковременни прекъсвания на електрозахранването през нощта до 5 ч. сутринта, с цел изключване на съоръженията, подлежащи на проверка на следващия ден, от нормалната схема на захранване. Оперативните изключвания се провеждат нощем, за да засегнат най-малък брой активни потребители.
Надяваме се, че ще изпълните това, което е записано, като ваша фирмена политика и ще започнете да извършвате профилактиката във време различно от това, в което я извършвате сега. Разбираме, че да се работи нощно време е неудобство, но и Вие трябва да разберете, че неудобството на няколко човека, които работят по вашите съоръжения е пренебрежимо в сравнение с това на десетки фирми със стотици работници и хиляди граждани на Дупница, които освен всичко друго, са и Ваши клиенти“, се казва в отвореното писмо, подписано от председателят на ИСА-Дупница Леонид Хаздай.
 

Най-четено

Темите от "Дупница"

Етикети