МРРБ потвърди санирането на още 7 сгради в Дупница

DenNews.bg
05.06.2018
размер на текста:

Още седем жилищни сгради в Дупница ще бъдат санирани безплатно. Това стана ясно от писмо на зам.-министър Деница Николова до кмета Методи Чимев, получено днес. В писмото се казва, че управляващият орган на Оперативна програма "Региони в растеж" е одобрил проектното предложение за саниране на 7 многофамилни жилищни сгради. За целта ще бъдат отпуснати 2 478 881,73 лв. безвъзмездна финансова помощ по тази програма за въвеждане на енергоспестяващите мерки.
Следващата седмица кметът Чимев ще сключи договор за превеждане на сумата, след което започва да тече 18-месечен срок, в който трябва да бъдат проведени процедурите по избор на изпълнители и реализирано санирането.
Блоковете бяха определени от комисията още като стартира програмата преди 2 години, а останалите очакват държавно финансиране по Националната програма, по която 23 блока в Дупница бяха санирани.
7-те многофамиилни жилищни сгради са: на ул. "Трети гвардейски полк" 12 и 14, ул."Велико Търново"1, ул."Св. Иван Рилски" 72, ул. "Иван Вазов" 59, бл.90 в жк „Бистрица“ и бл.4 в жк „Развесена върба“. Общият брой на домакинствата в тези сгради е 174.

Най-четено

Темите от "Дупница"

Етикети