Законопроектът, вдигнал на протест превозвачите, е оттеглен

DenNews.bg
29.06.2018
размер на текста:

Законопроектът за Българската автомобилна камара, вдигнал на протест превозвачите, е оттеглен. Това съобщи председателят на Народното събрание Цвета Караянчева.
Този ход се очакваше още след края на срещата на превозвачи и премиера Бойко Борисов, след която той поиска вносителят на текста Станислав Иванов да оттегли законопроекта.

Заявка за сериозни протести превозвачите дадоха още на 14 юни, когато се заканиха, че ако не бъдат чути и законопроектът за Автомобилната камара не бъде изтеглен, започват безсрочни протестни действия. Срещу законопроекта се обявиха и от Асоциацията на индустриалния капитал в България, Българската стопанска камара и Българската търговско-промишлена палата.
От организациите заявиха, че законопроектът е скандален, порочен и лобистки. Освен това той не отговаря на нуждите на бранша и това е закон, чрез който се легализира държавната корупция. Той не гарантира защита на интересите, независимост и безпристрастност на превозвачите.
Законопроектът залагаше задължение на бизнеса да подпомага на държавата, а не обратното, както би трябвало да е. Освен това проектът никакъв начин не ограничаваше сивия сектор в бранша.

Най-четено

Темите от "Страна"

Етикети