Консулството ни в Солун помага на още бедстващи българи

DenNews.bg
28.06.2018
размер на текста:

 Генералното консулство на България в Солун съдейства по още два сигнала за българи засегнати от циклона "Нефели", ударил Северна Гърция. През последните 24 часа Консулството помогнало на българи в района на Неа Врасна. Първият сигнал е подаден от българин, който обяснил, че няма нужда от спешна помощ, но автомобилът му не е в движение в следствие на бурята.

Група българи пък подали втория сигнал. Те също не се нуждаели от незабавна помощ, но колите им са пострадали заради обилните дъждове.

От своя страна Консулството ни е подало сигнали до гръцката противопожарна служба. Гръцките пожарникари се намират в района и работят по всички подадени сигнали.Българската мисия в Гърция е дала препоръки и съвети на сънародниците ни как семействата и да се приберат в България.

От Министерство на външните работи информират, че по последна информация тази нощ най-тежка е била ситуацията в Неа Врасна, Хрисуполи и Ставрос. Обилни валежи се очакват и днес в района на цяла Северна Гърция. Най-рано на 29 юни следобед се очаква подобрение на метеорологичната обстановка.

От Външно министерство са в постоянна готовност да окажат съдействие на българи попаднали в беда в Гърция.

Всички български граждани, които имат нужда от съдействие или биха искали да подадат сигнал за техни бедстващи близки, могат да сигнализират дежурните телефони на ГК Солун - +30 2310 829 210 и +30 2310 869 510 и на посолството ни в Атина - +30 210 67 48 105, 106, 107.

 

Най-четено

Темите от "Свят"

Етикети