Избягалият в Ловеч затворник излежава присъда за блудство

DenNews.bg
22.06.2018
размер на текста:

Продължава издирването на затворника, който избяга вчера от затворническото общежитие в Ловеч. Беглецът е 48-годишният рецидивист Борис Ангелов Иванов.
Мъжът излежава 13-годишна присъда за блудства и кражби. От седмица той е бил настанен в общежитие от отворен тип. От два дни работел в Ловеч, където заедно с петима други затворници почиствал халета.
Вчера обаче малко след началото на работния ден, Иванов изоставя бригадата и бяга.
Иванов е осъждан няколко пъти за блудства и кражби. Излежал е малко над седем години от последната присъда. Източник: bTV

Полиция и части на жандармерията през цялата нощ са претърсвали райони около Ловеч, където се предполага, че той се укрива. В издирването е бил включен и хеликоптер.
Мъжът вече се издирва и на територията на цялата страна, тъй като има вероятност да е избягал с автомобил.
По информация на bTV Иванов е имал съучастник. Това показва запис на охранителна камера.
От Министерство на правосъдието изрично отбелязаха, че Борис Иванов не е избягал, а се е отклонил, тъй като работи на място, което не е охраняемо.

Мъжът е на 48-години, среден на ръст, с кафяви очи и къса, черна коса. Борис Иванов е с нормално телосложение, продълговато, леко мургаво лице, правилен нос, високо чело. На врата си има татуировка - червена целувка.
От полицията призовават хората, които имат допълнителна информация за издирвания, или го забележат, да сигнализират на тел. 112 или във всяко поделение на МВР. Анонимността им е гарантирана, посочват от МВР.

Най-четено

Темите от "Страна"

Етикети