90-годишна баба даде спестяванията си за разваляне на черна магия

DenNews.bg
20.06.2018
размер на текста:

 90-годишна жена от Благоевград е била подмамена да даде всичките си спестявания, 6 000 лева, за разваляне на черна магия.
Измамничките са две около 30годишни жени, които използвали и малко дете. Те позвънили на вратата на 90-годишната жена, като й поискали храна и дрехи за детето. С тази схема успели да измамят и други хора, коментират от полицията в Благоевград.
„И в момента, в който спечелят доверието на собственика или обитателя на жилището, се възползват от негово невнимание или доверие и му обясняват, че има направена магия, за да се развали тази магии, е нужно той да даде наличните си пари, ценности, върху които да се бае”, обясни Йорданка Шаркова, говорител на ОД МВР – Благоевград.
Притеснена, че й е направена черна магия възрастната жена доверчиво дала всичко ценно, което има на двете си гостенки.
„В повечето случаи тези пари или ценности се слагат в някакъв вид кърпа или нещо друго, като на потърпевшите се казва, че трябва да мине малко време, след което да се извадят парите и да се развали магията”, обясни още Шаркова.
Измамничките обаче ловко сменяли кърпите, като оставяли жертвата си с празни ръце, разказват още от полицията.
Схемата е нова за Благоевград, но вече работи. Преди няколко седмици мними магьоснички ограбиха възрастен мъж.
От полицията призовават възрастните хора да бъдат особено внимателни към непознати.
„Да бъдат много внимателни, да не бъдат доверчиви към непознати лица. По възможност да не предоставят в никакъв случай нито вещи, нито ценности, нито пари, нито лични данни, особено на хора, които не познават”, призова Йорданка Шаркова.
Измамничките все още се издирват.

Най-четено

Темите от "Страна"

Етикети