Спасиха енот, прекарал дни в изкачване по фасадата на небостъргач

DenNews.bg
14.06.2018
размер на текста:

 Енотът, който изкачи 25-етажен небостъргач в Сейнт Пол, Минесота, беше уловен и пуснат на свобода.
След като го нахраниха, техници от Службата за контрол на дивите животни свалиха енота в клетка със служебния асансьор до автомобил и го откараха в покрайнините на града. Енотът изглеждаше малко опърпан, но специалистите са категорични, че е здрав.
"Той е в добро състояние. Храни се нормално", каза Кристина Валдива, генерален мениджър на Службата за контрол да дивите животни, която придружи ветеринарните техници до покрива на сградата.
Службата за контрол на дивите животни разпространи видео как пуска енота под дървета в покрайнините на града.
Неволите на енота завладяха интернет. Той започна да се изкачва по стената на небостъргача "Ю Би Ес Плаза", след като не успя да слезе от перваза, на който се беше покатерил, уплашен от работници в подножието.
Той вървеше нагоре-надолу и периодично преспиваше по первазите. Пред сградата се струпаха хора, загрижени за съдбата на животното.

Режисьорът Джеймс Гън предложи дарение от 1000 долара на благотворителна организация от името на човека, който успее да спаси животното.
Службата за контрол на дивите животни в града постави капан с котешка храна на покрива, за да може енотът да бъде свален безопасно. В сряда енотът стигна до покрива и хората се успокоиха, че поне няма да падне от стената.
Местното радио MPR направи хаштаг на енота #mprracoon. Той получи и акаунт в Twitter. Един от туитовете беше: "Направих голяма грешка".

 

Най-четено

Темите от "Свят"

Етикети