Община Бобошево отпусна по 200 лева еднократна помощ на родителите на 3 новородени

DenNews.bg
12.06.2018
размер на текста:

 Община Бобошево отпусна по 200 лева на родителите на 3 новородени. Средствата ще бъдат отпуснати след решение на Общинския съвет на последното заседание. Бобошево е сред малкото общини в страната, която отпуска еднократни помощи на млади семейства с цел да ги подпомогне на първо време при купуване  най-необходимите неща за техните бебета. 

За 2017-а година по Закона за семейни помощи за деца са подпомагани 145 семейства с месечни помощи за дете до завършване на средно образование, но не повече от 20-годишна възраст. С еднократна помощ при раждане на дете са подпомогнати 18 майки. С еднократна целева помощ за първокласници са подпомогнати 8 семейства. Със семейни помощи при бременност на неосигурени майки са подпомогнати 2 лица. С еднократна помощ за отглеждане на дете от майка студентка, учаща в редовна форма на обучение е подпомогнато 1 лице. С месечни помощи за отглеждане на дете до една година са подпомогнати 4 майки. Три семейства от общината са с право на месечна добавка за деца с трайни увреждания.
Увеличава се броя на лицата подпомагани по Правилника за прилагане на Закона за интеграция на хората с увреждане. Причината е предимно възрастното население в общината ни. На територията на община Бобошево за 2017 г. са подпомагани 278 лица с увреждане, които получават всеки месец интеграционни добавки за транспортни услуги, информационни и телекомуникационни услуги, диетично хранене и лекарствени средства, достъпна информация за лицата със зрителни и слухови проблеми.
През 2017 г. са подпомагани 39 лица с помощни средства, приспособления, съоръжения и/или медицински изделия.
Раздадени са 75 бр. винетни стикери за 2017 г. на лица с трайни увреждания собственици на МПС.
Подадени са 9 молби от лица, от община Бобошево за ползване на социални услуги делегирани от държавата дейности през 2017 г., като две от тях са настанени в Дом за стари хора в гр. Кочериново и едно лице в Дом за лица с физически увреждания.
 

Най-четено

Темите от "Бобошево"

Етикети