Анжело Кючуков: Чух много неистини, заболя ме заради децата

DenNews.bg
12.06.2018
размер на текста:

Треньорът в школата на Марек Анжело Кючуков взе отношение относно критиките отправени към ДЮШ на клуба от страна на ръководството на Динамо, преименуван на Марек 1919. „Първоначално нямах намерение да коментирам, но мои юноши ми показаха видеозапис от пресконференция, в която чух много неистини. Реших да отговоря, защото ме заболя заради децата, а и исках да изясня някои неща“, каза А. Кючуков. „Отборът на Марек U17 е изграден предимно от по-малки за възрастта момчета. Имаме само 3 от набор 2001. Влизането в тази група извоювахме с мачове и въпреки че знаехме, че ще бъде трудно нямахме право да лишим децата от това да играят в елита. Играем срещу доказани школи и въпреки загубите имаме 3-ма национали на България и 4 момчета, които са желани от елитни клубове“, изтъкна Анжело Кючуков. Колкото до това къде ще отидат парите от бъдещи трансфери, Кючуков отговори с въпрос: „Нали не работим добре, как тогава ще направим трансфери на юноши?“. „За специалистите от пресконференцията искам да уточня, че не работим по швейцарска технология, по такава се правят шоколади. Ние работим по швейцарска методика, което е малко по-различно. Както казах, в залата видях много специалисти и хора разбиращи от футбол. Чакаме ги да научим нещо от тях“, продължи Кючуков и допълни: „Упрекват ни, че децата не играели в добри турнири. Това не го разбирам, нека кажат къде да ги запишем за участие“.
„В Марек основата са децата и юношите, нещо което винаги сме изтъквали, като приоритет. В мъжкия тим вече ще се разчита почти изцяло на собствени кадри, изградени в нашата школа. Искаме да влезем в професионалния футбол с местни момчета, а не с наемници и много пари! Аз обичам Марек и ще ходя на мачове, където и да играе отборът, нека и други да го правят, а не само да коментират по кафетата. Колко от критикуващите идваха на мачовете на юношите, за да ги коментират?“, каза още А. Кючуков.
„Нека тези, които критикуват, си гледат техния отбор. Когато постигнат и 10% от това, което се случва в школата на Марек, тогава да коментират. Пожелавам им късмет!”, завърши Анжело Кючуков.
 

Най-четено

Темите от "Спорт"

Етикети