Засякоха нова партида яйца, заразени с инсектицида фипронил

DenNews.bg
12.06.2018
размер на текста:

Близо 73 000 яйца, предназначени за продажба в шест германски провинции, са заразени с инсектицида фипронил, съобщи късно снощи министерството на земеделието на провинция Долна Саксония.
Новата партида заразени яйца от Холандия е достигнала супермаркети в Долна Саксония, Баден-Вюртемберг, Хесен, Бавария, Шлезвиг-Холщайн и Северен Рейн-Вестфалия. Започнато е изтегляне, посочи министерството.
Преди по-малко от година бяха открити милиони яйца, заразени с фипронил - токсично вещество, използвано за обезпаразитяване, което е забранено да се употребява при продукти, предназначени за консумация от хора. Холандските власти тогава бяха силно засегнати от скандала, тъй като бе установено, че повечето заразени яйца са дошли от тази страна.
Общо 97 200 яйца са били доставени между 17 май и 4 юни от Холандия в център за опаковане в Долна Саксония. Министерството на провинцията е било информирано за заразяването в петък, 8 юни. Обхватът и причините за заразяването засега са неуточнени. Източник: manager.bg

Най-четено

Темите от "Свят"

Етикети