От днес двойки с репродуктивни проблеми може да подават заявления за финансова помощ до Община Дупница

DenNews.bg
11.06.2018
размер на текста:

Седмата поред годишна кампания на Община Дупница за подпомагане на семейства с репродуктивни проблеми стартира от днес. В деловодството на администрацията се приемат заявления за финансиране на "ин витро" процедури. Двойките ще могат да разчитат на финансова помощ, както и досега в размер на 1 500 лв. Крайният срок за кандидатстване е 17 септември. Критериите, на които трябва да отговарят семействата, са регламентирани в правилник, приет от Общинския съвет.
Много от тях се отказват от "ин витро" процедурите заради финансови трудности, а други разчитат на кредити, за да си позволят скъпоструващите изследвания.
"За краткия период от 2012 до края на 2017 г. нямаме неодобрена двойка, която да не е получила финансова помощ. За нашата радост имаме 27 дечица, които са ни известни. Казвам известни, защото не всички финансирани двойки са ни върнали обратна информация дали са станали родители, затова се надявам да са повече. Заложената сума, разбира се, че ще бъде коригирана, ако се одобрят повече двойки, което не подлежи на съмнение", коментира кметът Чимев.

Само преди няколко дни по друга кампания на Община Дупница съвместно с фондация „Искам бебе" - „За повече деца в Дупница" бяха одобрени за финансиране 3 дупнишки двойки.

Най-четено

Темите от "Дупница"

Етикети