Онкоболната Теодора вече е в България

DenNews.bg
09.05.2018
размер на текста:

Онкоболната българка Теодора Маджарова вече е в България. Тя е пристигнала рано тази сутрин в София. Това заяви за Нова телевизия българският консул в Турция Ангел Ангелов. Маджарова излетя вчера от Сао Пауло към Истанбул. От тям тя беше транспортирана със специализирана линейка.
"Състоянието на Теодора беше стабилно в Истанбул и вече е в България. Тук получихме пълно съдействие от турските власти", обясни Ангелов.
Здравословното състояние на Маджарова се влоши значително, след като тя се подложи на алтернативно лечение в Бразилия. В края на април съпругът ѝ съобщи, че тя е настанена в държавна болница, а превозването ѝ до България ще струва около 55 хил. евро, като от семейството ѝ уточниха, че нямат наличните средства. Средствата бяха събрани от дарители.
Организаторът на пътуването на онкоболната жена в Бразилия е Кармен Лазарова. Тя не фигурира в регистъра на районната здравна инспекция и може да бъде глобена с до 10 хил. лв., а сайтът й да бъде закрит. На сайта ѝ се предлага лечение със светена вода, с билки, от разстояние, само по снимка и с магически практики и ритуали, но самата тя твърди в телевизионни интервюта, че не е лечител.

Най-четено

Темите от "Страна"

Етикети