От днес започва Училищната панорама на професионалното образование в Дупница

DenNews.bg
09.05.2018
размер на текста:

Двудневният форум „Училищна панорама и панорама на професионалното образование“ започва днес в Дупница.
Средните училища в Дупница ще презентират своите паралелки за прием на ученици след 7-и клас, като форумът ще се проведе във фоайето на Спортната зала.
Днес и утре, 9-и и 10-и май, от 14 до 18 часа, 7-те училища ще могат да рекламират и презентират по свой оригинален начин обявените за прием паралелки за завършващите 7-и клас. Идеята е родителите и децата да могат от близо да се запознаят с подробности за интересуващите ги специалности или паралелки, за да направят своя избор.
404 деца завършват 7-и клас в училищата от общината тази година, но форумът ще бъде полезен и за учениците и родителите от съседните общини Бобов дол и Сапарева баня, откъдето не малко ученици пътуват всеки ден до Дупница.
Организатори на форума са Община Дупница и Регионално управление на образованието-Кюстендил.
От РУО апелираха във форума да се включат и представители на бизнеса, които също могат да разговарят с деца и родители и да обяснят какви професионалисти са им нужни, какъв е работният ден и ангажименти за конкретните професии.
Припомняме, че от тази година в някои от учебните заведения се въведе и дуално обучение, което позволява на обучаващите се в последните два курса, дните за практика да я реализират в реална обстановка във фирми срещу месечно заплащане.

Официалното откриване на форума е насрочено за 14 часа днес.

Най-четено

Темите от "Дупница"

Етикети