Започна цялостното асфалтиране на три улици в Дупница

DenNews.bg
04.05.2018
размер на текста:

Започна полагането на нов асфалт по улиците "Велико Търново", "Ропотамо" и "Средец" в Дупница. Освен нова настилка, по трите улици се изграждат и нови тротоари от фирмата, спечелила поръчката по изпълнение. След приключването на асфалтирането ще бъде наложена и улична маркировка, каквато ще стартира и в целия град със започването на рехабилитацията.
В неделя и понеделник пък ще бъдат преустановени изкопните дейности в жк "Бистрица". Това се уточниха на среща днес кметският екип с фирмата изпълнител.
"В съботният ден ще се работи нормално, като ремонтите ще бъдат подновени във вторник. Създаден е режим на движение в квартала и ще бъде проходимо до всеки блок в тези два почивни дни. Досега не е имало такъв мащабен ремонт в града с подмяна и на подземна, а след това и на надземната инфраструктура. Нормални са някои организационни пропуски, но се стараем да ги отстраняваме, разбира се. Нееднократно сме предупреждавали, че няколко месеца, кварталът ще бъде строителна площадка и ще има сериозен дискомфорт, но за да стане красиво и приятно, трябва още малко търпение, към което призовавам отново нашите съграждани. На място всеки ден идват хора от квартала, с които коментираме и посочват своите забележки и изказват мнения. Това може само да ни радва, защото виждаме тяхното отношение към случващото се в жк „Бистрица“. Всеки ден сме на местата, където се работи, така че всяка градивна критика или забележка могат да изложат пред нас или колегите", коментира зам.-кметът Крум Милев.
Следващата седмица ще се въведе нов режим на движение на градския транспорт, за което своевременно ще бъде подадена информация.

 

Най-четено

Темите от "Дупница"

Етикети