20 май е крайният срок за записване в Международния фолклорен фестивал "Сапарева баня - 2018"

DenNews.bg
04.05.2018
размер на текста:

До 20 май най-късно любителите на песенния и танцов фолклор могат да се запишат за участие в Международния фолклорен фестивал "Сапарева баня - 2018".
Заявката за фестивала може да се свали от сайта на Община Сапарева баня на адрес: www.saparevabanya.bg в раздел „Предстоящи събития", след това да бъде изпратен по електронната поща на един от следните имейл адреси: iordanova_j@mail.bg или chitalishte_otizvora_2013@abv.bg.
Организатори на фестивала са Община Сапарева баня и НЧ "От извора - 2013". Фолклорният празник се провежда и с подкрепата на ТВ "Родина".
IV Международен фестивал в Сапарева баня тази година ще бъде проведен под егидата на Българското председателство на Съвета на ЕС и ще бъде под мотото „Това е България". Идеята е по време на ротационното председателство на България да се покаже на цялата Европейска общност, че се съхранява, разпространява и развива българското народно творчество в неговото многообразие, богатство и колорит. Другото послание е, че фолклорното богатство, бит, култура и идентичност на България е неделима част от културно-историческото наследство на Европа.
Фестивалът е с конкурсен характер и се провежда винаги в края на месец май в рамките на Общинските празници на Сапарева баня. Тази година фолклорният празник ще се проведе в дните 26 и 27 май на амфитеатър "Гейзера".
Възрастови ограничения за участие няма. Възрастта е от значение само в конкурсната програма и при оценяването. Организационният комитет си запазва правото да фотографира, филмира, записва и излъчва в ефира на местни и национални медии, изпълненията на участниците, с цел създаване на архив и реклама на фестивала, без да плаща права и обезщетения.
Тази година ще бъде присъдена и специална награда от ТВ "Родина" на името на Костадин Руйчев за най-добър детски танцов състав. Наградата е под формата на видеоклип, многократно излъчване по телевизията и присъждане на статуетка. Предвидени са и специалните награди – на кмета на община Сапарева баня Калин Гелев и на ТВ "Родина". Те са под формата на изработване на клип за изключително добро изпълнение в областта на фолклора на индивидуален изпълнител, група или ансамбъл.

Най-четено

Темите от "Сапарева баня"

Етикети