От Хамбург започва забраната на дизелите в Германия

DenNews.bg
31.05.2018
размер на текста:

Властите в Хамбург обявиха, че ще забранят движението на някои автомобили с дизелови двигатели от две важни пътни артерии, с което пристанищният град става първият в Германия предприел подобна стъпка.
"Ограниченията за движение на стари дизелови превозни средства може сега да влезе в сила, както е планирано, благодарение на решението на най-висшия съд в страната", обяви правителството на града, който е със статут на провинция.
От 31 май 1600-метров участък от магистралния път "Щресеманщрасе" в квартал "Антона" ще бъде затворен за стари дизелови камиони. А на камиони и коли с дизелови двигатели, които не отговарят на най-новия стандарт за вредни емисии "Евро 6", ще бъде забранено да се движат по 580-метров участък по друго силно замърсено шосе - "Макс-Брауер-Алее"
Изключения ще се правят за местни жители и компании, както и за линейки, боклукчийски камиони и превозни средства за доставки.
В края на февруари решението на Върховния административен съд, че градовете може да забраняват движението на по-старите дизелови автомобили от някои пътища за да намалят замърсяването, разтревожи много шофьори

Най-четено

Темите от "Свят"

Етикети