Куклен театър с гладните Хартояд, Пластоядка и Стъклояд ще забавлява и учи децата в Сапарева баня

DenNews.bg
03.05.2018
размер на текста:

Екопак и Театър на приказките – София ще представят пред децата в Сапарева баня интересната и поучителна куклена пиеса „Приказки за юначета с празни тумбачета”. Тя е част от новата кампания на Екопак – „Нахрани ме разделно”, която е насочена към формиране на еко култура в най-малките. Кампанията в Сапарева баня ще се проведе с подкрепата на общинска администрация и кмета Калин Гелев.
Куклената пиеса разказва историята на три животинчета – Хартояд, Пластоядка и Стъклояд, които отскоро живеят в парка. Трите геройчета са лица на кампанията „Нахрани ме разделно!” и стоят на част от контейнерите на Екопак за разделно събиране на отпадъци от опаковки.
Целта на кампанията е да представи разделното събиране на отпадъци от опаковки по един забавен и интересен начин. Тя е насочена към най-малките – децата в детските градини и ученици от първи до четвърти клас.
„С ясното съзнание, че възпитанието и отношението към опазването на околната среда започва от най-ранна детска възраст, ние „съживихме” и дадохме идентичност на контейнерите, за да привлечем вниманието на децата към тази толкова сериозна тема. Чрез приказката и играта очакваме да създадем положително отношение и трайни навици в разделоното събиране у дома”, обясниха организаторите от Екопак.
Освен куклената пиеса, музика, танци и игри очакват малките жители и гости на Сапарева баня този петък, на 4 май. Детският празник ще започне от 10:30 ч. на амфитеатър „Гейзера”, а входът за него е свободен. Всички присъстващи деца ще получат като подарък и книжка-комикс за оцветяване.
 

Най-четено

Темите от "Сапарева баня"

Етикети