Дупничанинът, скочил на полицаи, така изразил бащина грижа към сина си абитуриент

DenNews.bg
28.05.2018
размер на текста:

40-годишният дупничанин, който беше арестуван за нанасяне на лека телесна повреда на полицай, така изразил бащина загриженост към сина си абитуриент, който предизвикал катастрофа. Това стана ясно от обяснението на случая, което днес даде пострадалият младши инспектор Ивайло Миладинов от РУ Дупница пред журналисти.
Ивайло Миладинов и колегата му били част от полицейския екскорт на колона с автомобили с абитуриенти, когато забелязали, че на кръстовището на ул. „Орлинска“ и ул. „Ивайло“ има ПТП.
„Бяха се ударили две коли, заради неспазване на дистанция. Катастрофата беше без пострадали, щетите бяха минимални. Спряхме, установихме случилото се, изместихме колите, за да не пречат на движението и започнахме да оформяме документите за катастрофата. В този момент дойде лице, което не е участник в катастрофата. Първоначално лицето започна да се държи агресивно с невиновния шофьор. Ние отправихме предупреждение, след което лицето насочи агресията си към мен. Изви един от пръстите на едната ми ръка, скъса и униформата ми. С колегата успяхме да му сложим белезници и го отведохме в РУ Дупница за изясняване на случая“ обясни Миладинов.
40-годишният нападател е баща на шофьора, предизвикал катастрофата, който в този ден празнувал абитуриентския си бал.
Нападателят не е проверен за алкохол, тъй като не е бил участник в движението. Пробите за алкохол на участниците в катастрофата са били отрицателни.

„Колегите са действали напълно адекватно. Първо са защитили нападнато невиновно лице, след това и себе си. Няма да допуснем подобно агресивно поведение към полицаи. По отношение на такива лица ще бъдат предприемани най-строги мерки, а закона ще бъде приложен в цялост“, коментира началникът на Охранителна полиция Васил Паргов.
По случая е образувано досъдебно производство за причиняване на лека телесна повреда по отношение длъжностно лице в изпълнение на служебните му задължения.
Въпреки че според полицаите този случай се дължи на липса на респект към униформените, те са категорични, че подобни случаи и поведение не са общоприето поведение и правило.

Най-четено

Темите от "Дупница"

Етикети