Невероятно спасяване на дете превърна имигрант в герой на Франция

DenNews.bg
28.05.2018
размер на текста:

Невероятното спасяване на дете, висящо от тераса на сграда, превърна имигрант в герой на Франция.
Мамуду Гасама се изкачи с голи ръце по сградата, за да достигне и спаси живота на детето, висящо от 4-ия етаж. Подвигът му е заснет на видео.
Кметът на Париж Ан Идалго похвали героизма на имигранта от Мали.
Имигрантът беше приет от френския президент Еманюел Макрон в Елисейския дворец. Гасама ще получи френско гражданство и работа в пожарната служба, стана ясно след срещата. "Всички документи ще бъдат уредени", увери държавният глава.
"Поздравления на Мамуду Гасама за неговата смела постъпка, спасила живота на дете", заяви кметът на Париж в Туитър, като добави, че е разговаряла с мъжа по телефона, за да му благодари.
Видеозаписът, показващ как Гасама се изкатерва бързо, за да стигне до детето, доби огромна популярност в социалните мрежи, а 22-годишният малиец беше обявен от хората за истински "човек паяк".
Идалго каза, че Гасама й казал, че пристигнал от Мали преди няколко месеца и искал да остане във Франция.
"Отговорих, че тази героична постъпка е пример за всички граждани и че град Париж очевидно ще прояви желание да го подкрепи в усилията му да се установи във Франция", заяви тя.
В. "Паризиен" съобщи, че Гасама вървял в района, когато видял събрали се хора пред сградата, и се втурнал да се катери."Направих го, защото беше дете. Покатерих се . . . Слава Богу го спасих", казал той.

Най-четено

Темите от "Свят"

Етикети