Свобода срещу 1000 лв. за главният юрисконсулт на „Подуяне“

DenNews.bg
18.05.2018
размер на текста:

Главният юрисконсулт на столичната община „Подуяне“, задържана с подкуп от 10 000 лв., беше освободена от ареста срещу парична гаранция от 1000 лв. Причината е, че Лилия Геринска сама се грижи за малкото си дете и има чисто съдебно минало.
Шефът на фирмата, спечелила обществената поръчка е основен свидетел по делото и затова не е обвинен.
Съдията, обаче поясни, че според него, всякакво участие в корупционни действия, включително и даването на подкуп, трябва да се наказва.
Лилия Геринска пристигна с белезници в съда и през цялото време мълчеше.
"Следващото заседание, ако има протест, ще бъде на 29 май. Ако няма протест, ще се внася паричната гаранция, това е. Но тя днес, физически ще бъде освободена, след като бъде върната горе в ареста на "Г. М. Димитров", след това ще бъде освободена и може да се прибере вкъщи", поясни адвокат Симеонов.
Лилия Геринска бе задържана във вторник в кв. "Овча купел" след получаване на подкуп в размер на 10 000 лева, за да разреши служебни задължения за обществена поръчка. "Тя е използвала най-различни варианти, за да помогне на фирмата, която е изпълнявала обществените поръчки за саниране на блок на стойност над 2 милиона лева. Доказателствата и данните, които имаме, са за обществени поръчки от миналата година", изтъкна административният ръководител на Софийската градска прокуратура Емилия Русинова.

 

Най-четено

Темите от "Страна"

Етикети