МВР проверява над 100 сигнала за избягалите затворници

DenNews.bg
05.04.2018
размер на текста:

Над 100 сигнала са подадени в МВР за избягалите затворници. Това стана ясно от думите на вътрешния министър Валентин Радев.
Около 30 от тях са по-вероятни, поясни той. Всички сигнали се проверявали.
Разпитва се синът на единия беглец. „Той засега не ни помага много“, каза Радев. Попитан дали има шанс бегълците да са напуснали страната МВР шефът каза: "Много бързо заградихме, надявахме се още в София да ги хванем. Виждате колко са опитни.“ Радев предупреди още, че двамата затворници „не са случайни, много са опасни“.
Владимир Пелов и Радослав Колев избягаха през централния вход на Софийския затвор на 3 април. Бягството е осъществено при предаване на багаж от техни роднини. В улицата срещу затвора ги е чакала кола.
По-рано правосъдният министър Цецка Цаева призна, че става дума за човешки грешки. Причина е и техническото недоокомплектоване в затвора. Министър Радев пък информира в парламента, че МВР е имало информация за подготвяне на бягството още от лятото.
Бягството от затвора предизвика опозицията от БСП да поиска оставката на правосъдния министър Цецка Цачева и вътрешния министър Валентин Радев. Лидерът на "Воля" Веселин Марешки също поиска Цачева да подаде оставка. В това той видя единствен демократичен изход от ситуацията.

Най-четено

Темите от "Страна"

Етикети