Остават броени минути до благотворителния концерт в Спортната зала с участието на Люси Дяковска

DenNews.bg
04.04.2018
размер на текста:

 Председателят на Общински съвет-Дупница Емил Гущеров откри благотворителния базар в ГУМ днес. С продажбата на изработени от деца изделия от различните детски градини, училища и ЦОП-ове стартира днешният ден, който е посветен на набирането на средства за подпомагане на семейства с репродуктивни проблеми.

На 2-ия етаж в най-големия магазин в града са изложени изделията, които вече са преместени във фоайето на спортната зала, където от 18.30 часа започва концерта с участието на Люди Дяковска, София Илиева – солист на НФА „Филип Кутев", танцов състав „Зора", „Фолкфитнес" към НЧ „Зора 1858", Lexi Lalex – Александра Лойкер, фолклорен танцов ансамбъл „Рила", децата от школата по художествена гимнастика, „Денс Машийн" и „Фантастик Денс". "В една такава кауза личните и политическите битки ги няма. Има една цел, тази, която осмисля един живот, да имаш своя рожба. Нека помогнем на тези наши съграждани, които се нуждаят от подкрепата. Затова призовавам всички: "Дарете от сърце, за да се роди дете", заяви Гущеров. Той бе от първите, които закупи една дузина изделия. В благотворителния базар се включи със свои собствени изделия и 11-годишната Рая Атанасова. ученичката от СОУ "Св.Паисий Хилендарски" в продължение на 10 дни сама бе приготвила много красиви изделия и сама бе застанала на щанд да ги продава. "Искам и други деца да получат тази любов, която аз получавам от своите родители. Затова с каквото мога ще помогна в тази кауза", лаконична бе слънчевата Рая.
Концертът днес е с начало 18,30 часа, а билетите са на символична цена от 5 лева. Той се организира под егидата на кмета на Община Дупница инж.Методи Чимев и Председателят на ОбС Емил Гущеров съвместно с фондацията "Искам бебе". Сред официалните гости днес ще бъде и Председателят на Народното събрание Цвета Караянчева, която е дългогодишен съмишленик в подпомагането за ин витро процедури на семейства.

Най-четено

Темите от "Дупница"

Етикети